Naslovnica NOVOSTI/BLOG 20. Kastafsko Kulturno Leto

20. Kastafsko Kulturno Leto

Nedjelja, 19 Lipanj 2011 14:26 Ovdje ostavite svoj komentar
Ocijeni
(0 votes)
Organizatori Kastafskog kulturnog leta - foto: V. Karuza, preuzeto s www.novilist.hr Organizatori Kastafskog kulturnog leta - foto: V. Karuza, preuzeto s www.novilist.hr

Bogat i zanimljiv program, okruglog, 20. rođendana "našeg" Kastafskog kulurnog leta, najavljen je i predstavljen, jučer, 16. lipnja, u Kastvu. Tamo je naravno, bio i Art's. Nije baš da se hvalimo (nego se hvalimo baš), ali suradnja traje od prve godine, pa sve do danas. Da, festival svoja vrata posjetiteljima otvara 1. srpnja, te će isti sve do 26. kolovoza pružati uživanciju u brojnim atraktivnim nastupima mnogih domaćih i nedomaćih izvođača.

Bit će tu Đorđe Balašević i "Kalendar mog djetinjstva", Zijah Sokolović i njegov već legendarni "CABares, CABarei" u jubilarnoj tisućutoj izvedbi, meksički mariachi "Mariachi Estrella" (nisu oni s Banderasom), austrijski "Global Kryner" (pičvajz po oberštajerski), violinist Stefan Milenković i mnogi drugi, koji će vas sigurno navesti na ramišljanje zbog čega ste propustili neki od prethodnih festivala, koji je, by the way, nastariji na području Kvarnera, i zapravo jedini koji se održao neprekidno kroz punih 20 godina. Nevjerojatno? Skoro da i je, no nama nije.

Još nešto što je super, a uvjereni smo da to niste znali, jest sljedeće; Kastafsko kulturno leto postalo je svojevrsni model za takav tip festivala, na čiju su se foru i ideju razvili i mnogi drugi ljetni festivali kulture diljem Jadrana i lijepe naše, podižući na taj način (opću) kulturu u Hrvata. Kako i zašto pročitajte u Poslovnom slučaju KKL.

Ono što još moramo naglastiti, jer je zbilja tako, jest činjenica da Kastafsko kulturno leto iz godine u godinu širi svoj repertoar i time zbilja privlači sve više posjetitelja, što hrvatskih, što nehrvatskih. Ove godine po 4. put uživajte na Kastav Blues Festivau i 14. put na Internacionalnom festivalu gitare, a ovaj izuzetni događaj na Crekvini, do iduće godine, ispratit ćemo, nadamo se zajedno, 7. Festivalom čakavske šansone, Čansonfestom. Osjećajte se pozvanima i prozvanima zašto do sada niste posjetili Kastav.

Ako ne vjerujete, pročitajte iz druge ruke u člancima Liburnije, R1 Portala i Novog lista ili na službenim stranicama Kastafskog kulturnog leta, gdje možete pronaći i detaljan program.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.