Naslovnica NOVOSTI/BLOG I dalje potpomažemo razvoj mladih umjetnika / Nagrada Hrvatske glazbene mladeži „Ivo Vuljević“

I dalje potpomažemo razvoj mladih umjetnika / Nagrada Hrvatske glazbene mladeži „Ivo Vuljević“

Petak, 13 Siječanj 2012 12:10 Ovdje ostavite svoj komentar
Ocijeni
(0 votes)
Dva iz Art'sa Dva iz Art'sa

29.  prosinca 2011. u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, održano je svečano uručenje ovogodišnje nagrade Hrvatske glazbene mladeži „Ivo Vuljević“ za najistaknutije ostvarenje mladih glazbenika.  Imajući na umu značaj talentiranih, mladih umjetnika i mi u Art'su odlučili smo pružiti podršku te smo na svečanu dodjelu poslali svog najtalentiranijeg člana tima koji je posebno za ovu prigodu obukao smoking (vidi sliku gore).

Interes za ovogodišnju nagradu bio je velik, prijavilo se čak 11 kandidata a nagradu su ponosno i zasluženo odnijeli gitarist Srđan Bulat i udaraljkaš Filip Merčep koji je ujedno bio i najmlađi kandidat.

Filip Merčep, student druge godine udaraljki na Muzičkoj akademiji, posebno je vješt na marimbi, (morali smo googlati i to vam je udaraljkaški instrument koji zvuči kao neki „hibrid“ glasovira, harfe i gitare), ujedno je i najmlađi dobitnik »Porina« u povijest te nagrade, a uz Moniku Leskovar je i jedini hrvatski glazbenik koji je svirao u finalu Eurovizijskog natjecanja mladih glazbenika.

Gitarist Srđan Bulat, student specijalističkog poslijediplomskog studija gitare na Muzičkoj akademiji, u zadnjih 15 godina osvojio je više od 40 (!!!), uglavnom prvih, nagrada na najuglednijim međunarodnim gitarskim natjecanjima po Europi. Primjerice: na 45. međunaradnom natjecanju "Francisco Tarrega" u Španjolskoj Srđan je dobio posebnu nagradu za najbolju interpretaciju djela čovjeka čije ima natjecanje nosi i tako bio apsolutni pobjednik natjecanja. Svemu ovome treba pripisati i još dvije sasvim logične nagrade: dekanova i rektorova nagrada, najboljem studentu generacije.

Srđan i FIlip su za nagradu od HGM-a dobili diplomu te novčanu nagradu od, pazi sad: 22 tisuće kuna koju će ova dva mlada glazbenika bratski podijeliti. Ali to nije sve!  HGM i njihovi sponzori bili su široke ruke pa su sretni dobitnici uz ove dvije nagrade dobili i...*drum roll*...stručnu organizaciju njihovih koncerata tijekom cijele iduće godine, te brigu o njihovoj karijeri uz svu ostalu potrebnu organizaciju (wow) a sve to gore spomenutu nagradu povećava do nevjerojatnih 100.000 kuna (double-wow).

Oduševljeni (i moramo priznati, pomalo posramljeni)  postignućima ovih mladih talentiranih glazbenika, želimo im uspješnu narednu godinu kao i sve one iza, a sve vas ostale pozivamo da otvorite oči i uši za nove nade koje dolaze jer možda su baš oni pravi kandidati za nagradu „Ivo Vuljević“ 2012.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.