Naslovnica O nama

Mare Bulić Mrkobrad

 

Zovem se Mare Bulić Mrkobrad, po struci sam diplomirana politologinja. Osnovnu školu i gimnaziju završila sam u Omišu, a visokoškolsko obrazovanje dovršila sam diplomiravši na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Završila sam i London School of Public Relations te niz stručnih seminara i radionica.

Najveći dio profesionalnoga života posvetila sam novinarstvu, prošavši sve uobičajene faze: Studentski list, lokalna glasila, i tisak i elektroničke medije, i onda napokon velike, nacionalne. Radila sam tri godine u magazinu Arena (1991-94) pokrivajući kao reporter cijeli niz tema, među kojima najviše onih koje spadaju u skupinu „human interest stories“. Od 1994. do 2002. bila sam u redakciji Globusa, političkoga tjednika s najvećom nakladom i glavnoga opinion makera u Hrvatskoj. Objavila sam na desetke tekstova iz najrazličitijih novinarskih žanrova, od intervjua s protagonistima političkoga i ekonomskoga života u Hrvatskoj do istraživačkih tema o pozadini tranzicijskih operacija i fenomena. Bila sam i dio pokretačkoga tima Jutarnjega lista, sada ključnoga dnevnika u Hrvatskoj.

Godine 2002. odlučujem napraviti profesionalni zaokret i krenuti u nove izazove: u mogućnostima koje su se otvorile odabirem odnose s javnošću, pa u travnju te godine postajem glasnogovornica Hrvatskoga fonda za privatizaciju, što ostajem do 2004. godine. U HFP-u sam bila odgovorna za komunikaciju s medijima ali i građanima. Sa službenim konzultantima u Hrvatskom privatizacijskom projektu, tvrtkom PriceWaterhouseCoopers, sudjelujem u osmišljavanju i realizaciji kampanje edukacije javnosti o ciljevima privatizacije.

Godine 2004. prihvaćam ponudu za mjesto predsjednice Uprave novoformiranoga Narodnoga trgovačkog lanca, udruge četiri maloprodajne kompanije.

Nakon iskustva u trgovačkom businessu radim u jednoj od najvećih marketinških agencija u Hrvatskoj, Unexu, gdje vodim poslove PR-a.

U listopadu 2006. osnivam vlastitu tvrtku za PR savjetovanje, Propelu, u kojoj vodim vrlo zanimljive i uspješne projekte i klijente.

Članica sam Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Sudjelujem u radu Zaklade 2020, gdje sam članica Zakladnoga odbora.

Aktivno se bavim planinarenjem, u HPD-u Vihor u Zagrebu.

Imam sina Marka, studenta Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.