Naslovnica O nama

Davor Duvančić

 

Rođen sam 1951. godine u Zagrebu.  Završavam Medicinski fakultet (Univerzitet u Beogradu). Nakon odsluženja vojnog roka, tri godine odrađujem opću praksu u Centru za školovanje pilota na supersoničnim avionima, a 1986. godine specijalizirao sam ortopedsku kirurgiju i traumatologiju, poslijediplomski studij. Iste godine zapošljavam se u klinici VMA u Beogradu, a 1990. godine stječem subspecijalizaciju iz kirurgije za bolesti i ozljede kralježnice nakon čega započinjem i samostalni rad.

Od 1992. godine pa do danas karijeru usavršavam u mnogim renomiranim ustanovama. Član sam Zbora liječnika Hrvatske i njegovih udruga za ortopedsku kirurgiju, dječju ortopediju, traumatologiju, opću kirurgiju, neurokirurgiju, kao i udruge liječnika u Hrvatskom košarkaškom savezu za reprezentativne selekcije. Stalni sam sudski vještak i suradnik Hrvatskog olimpijskog odbora u području sportske medicine.

Oženjen sam, imam dvoje djece, bavim se rekreativnim sportom, djelujem u društvenim akcijama za očuvanje okoliša kroz lovačka društva. Sudjelujem u projektima vezanim za konstruiranje, rekonstruiranje i opremanje bolničkih sustava, kao i u projektima koji su vezani za razvoj kineziološke znanosti u specifičnim uvjetima boravka, radnih sredina i u segmentima rekreacijskog i profesionalnog sporta.